top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

De overmaak


26 maart 2022. Ik koop volkomen impulsief via Marktplaats een Honda Jazz uit 1984 en noem hem Miles. Na een grondige poetsbeurt besluit ik hem terug te brengen naar de oorspronkelijke staat. Dat kan natuurlijk niet, want een auto is maar één keer origineel en dat geldt ook voor Miles.


En toch…de originele velgen gezocht en gevonden. De overmaak kan dus beginnen. Schuren, ontvetten en spuiten. Nieuwe banden besteld en maandag 25 april gaat hij naar de plastisch chirurg, die pijnlijk nauwkeurig de leuke goudkleurige velgjes vervangt door de ‘echten’. Inclusief naafdoppen, hoe fijn is dat?


De achterremmen hebben ook aandacht nodig. Er nestelen zich nieuwe remcilinders en remschoenen in de trommels. Misschien dat ik dan niet meer hoef te verschieten als ik bij een noodstop een Niro dreig plat te rijden.


En hoe het spuitwerk verloopt? Op zijn ‘Eriks’. Vol ongeduld en gefrot. Het resultaat? Dat krijg je pas te zien als de boel is gemonteerd. Tot die tijd moet je het maar doen met een paar opgepoetste naafdoppen.38 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

1 Comment


hjmvandeneijnden
hjmvandeneijnden
Apr 26, 2022

Ze zitten er dop!


Like
Post: Blog2_Post
bottom of page