top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Een ONK-Register, waarom zou je dat willen?

https://www.autodokumentatie.nl/product/buggys/ Bam, ik val meteen zonder deuren in huis met een boek over Buggy's. Waarom dan? Nou gewoon, omdat dit weer een investering is die bijdraagt aan het vergroten van Het Register -het grootste fotoarchief met Originele Nederlandse kentekens ter wereld.


Ooit vroeg AutoWeek Classics hoofdredacteur Michiel Willebrands mij waarom je zo'n archief zou willen. Welnu, ik hoop er het Nederlands mobiele erfgoed op vier wielen uit de periode 1952 tot en met 1980 mee in kaart te brengen. Met ruim 138.000 stuks heb ik inmiddels 1,5% te pakken. Nog maar 98,5% te gaan, joepie! Het gesprek zou uiteindelijk uitmonden in een leuk interview met Dennis van Loenhout in het DAF museum en het artikel kwam in de 'normale' AutoWeek terecht.


Om tot een resultaat van 138.000 te komen ben ik allereerst alle mensen dankbaar die als lid van de Facebookpagina ONK zich uit de naad zoeken naar ONK's. En net als uw scribent gaat dat vooral door middel van eigen spots, verkoopsites, beeldbanken, oude tijdschriften en boeken. Net noemde ik reeds AutoWeek Classics. In de editie van april 2022 wordt in de rubriek Oud Papier van Freek van Leeuwen en Jeroen Ekeler gediscussieerd over het fenomeen Buggy. Mijn oog viel direct op het boek dat werd aangehaald. Vol foto's met ONK Buggy's. Dat wordt de komende weken scannen. En nee, ik ga ze niet publiceren. Ik weet uit eigen ervaring hoeveel werk en tijd het kost om een boek samen te stellen. Als je dit standaardwerk i handen hebt, ben je je daar normaal gesproken niet bewust van. Vandaar deze reclame'spot'.


Gelukkig heb ik zelf ook een aantal Buggy's in het wild gevangen.

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page