top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Hoe het begonk

2012. Ik werk voor het plaatselijk sufferdje en krijg de opdracht een artikel over het verkeersbeleid van een gemeente te schrijven. Om het artikel aan te kleden schiet ik wat foto's op een rotonde. Op dat moment passeert een Fiat 127 met kenteken 80-VG-03. Ik maak een foto. Op de redactie schiet mij de volgende vraag te binnen: hoeveel van die Fiats zijn er eigenlijk nog over? Ik check dit op internet en vind niet direct het antwoord op mijn vraag...


Thuis duik ik wat verder in de materie en het idee voor een Nederlands kentekenregister is geboren. Het uiteindelijke doel? Zoveel mogelijk foto's verzamelen van auto's, die in de periode van 1952 tot 1978 aan een Nederlands kenteken zijn gekoppeld. De zoektocht is begonnen.


Onder de noemer 'ONK' start ik op Facebook een groep, die anno 2021 uit ruim 700 leden bestaat. Inmiddels hebben wij ruim 130.000 foto's van ONK's verzameld.


51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Post: Blog2_Post
bottom of page