top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Jurerik

In 2015 vroeg Aart van der Haagen mij of ik wilde jureren tijdens de internationale Ford Capri meeting in Beekbergen. Ik zei ja. Maar ik wist niet waarom. Inmiddels weet ik dat wel. Want jureren is leuk. Dus in 2022 ben ik opnieuw van de partij, samen met oud-coureur Jacques Cleutjens en Ford-kenner-bij-uitstek Michiel de Graaff.
Op weg naar het evenement word ik op de A50 op de hielen gezeten door een man met baard in een witte Capri II. Het blijkt mijn grote vriend Hans Verbael te zijn, die niet geheel ontoevallig ook op weg is naar de meeting…


De aankomst op het terrein van vakantiepark Lierderholt heeft voor Miles en mij alweer iets bijzonders in petto. Speciaal voor de Capri meeting had ik een tent in de vorm van een lichtblauw Volkswagenbusje gekocht. De receptioniste van het park verwijst ons vriendelijk door naar het trekkersveld; heel toepasselijk voor een alleenstaande man. Zodra ik het terrein oprijd valt mijn oog op een….lichtblauwe Volkswagenbus. Zoiets verzin je niet.
Terwijl ik mijn tent in elkaar vloek, arriveren diverse Capri’s en al gauw blijkt dat de kwaliteit van de auto’s op een hoog niveau staat. Dat wordt nog een harde kluif morgen bij het jureren. Dezelfde avond sta ik te kluiven tijdens de feestelijke barbecue, gevolgd door een pubquiz met als centraal thema: Formule 1. Mijn carrière als quizmaster is daarbij beslecht; geen enkele omroep belde voor een interessante aanbieding.Na een korte nacht besluit ik te gaan fotograferen. Zou er ooit een andere idioot zijn geweest die om 04.30 ‘s ochtends plaatjes ging schieten van Capri’s? Enfin, de Capri-Sunset was een feit.Het jureren is een feest op zich. Het triumviraat slaat kritisch doch rechtvaardig toe. Halverwege het concours tekent zich al snel een gedoodverfde winnaar af in de categorie ‘origineel’. Een lichtblauwe Capri waar de patina vanaf spat. Tweede eigenaar en slechts 41.000 kilometers op de teller is een unicum voor een auto van 1970! Toch krijgt deze Belgische Capri 1 concurrentie.


Een perfect gerestaureerde Capri II blijkt met slechts twee punten achterstand in de totaalscore een verrassende tweede. Emotie versus techniek, mompel ik tijdens de nabespreking. De mede juryleden knikken instemmend.

Een tweede Belgische Capri scoort de hoogste trede op het podium in de categorie ‘modified’. Eindelijk heeft België iets om trots op te zijn.Na een feestelijke avond besluit ik vroeg de tent in te duiken en hoewel de nachtrust kort wordt onderbroken door een jong stel dat een mondelijke cursus voortplantingstechnieken lijkt te volgen, keren Miles en zijn baasje tevreden huiswaarts.


97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page