top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Steradent


Volgens mij is de benzinetankvoorraadmeter van Miles stuk. Ik heb het apparaat zo’n lange naam gegeven, omdat het samen met de snelheidsmeterkilometerteller en koelvloeistoftemperatuurmeter het enige is wat het instrumentenpaneel van Miles bevolkt. Enfin, na 225 kilometer staat de meter nog maar halverwege. Da’s verdacht. De tankinhoud is niet veel groter dan 35 liter. Of heb ik nou meer gefietst, onderwijl dromend dat ik met Miles onderweg was?


Nu heb ik het mezelf nóg moeilijker gemaakt. Na een presentatie bij Oldtimer Club Nuenen over additieven om het negatieve effect van ethanol in benzine om zeep te helpen, heb ik twee producten gekocht. Het één, Cataclean, reinigt de motor en belendende percelen, zoals Steradent dat met kunstgebitten doet. Het andere additief doodt dus de ethanol in Euro 98.


En, nondedju, het effect van Cataclean is direct merkbaar. Nee, de 1.2-met-56-peekaas draait niet als een smeuïge zespitter. Maar het ding reageert veel beter op het gas, trilt minder en draait met veel plezier toeren. Hij blaast! Omdat Miles slechts vijf kilo weegt gaat de kleine zilvervis er als een speer vandoor bij het verkeerslicht. Ik laat nu zelfs senioren met een elektrisch aangedreven velo achter mij!

Ik ben natuurlijk benieuwd naar de effecten op langere termijn. Gaat het brandstofverbruik verder omlaag, bijvoorbeeld richting één op zestig? En vallen diezelfde bejaarden op hun iebaaik nu niet meer spontaan flauw als ze achter mij rijden?


De tijd zal het leren. Nu eerst een paar evenementen bezoeken en de eerste Oldtimerrit doen.


De Steradent laat ik thuis.

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page