top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Miles mocht mee

Miles mocht mee op toer. Op mijn vrije doordeweekse woensdag. Dat is gunstig, omdat er dan vrijwel geen verkeer is op de wegen rond Nuenen, en dan kun je eens lekker gasgeven. Daar houdt Miles van: toeren met veel toeren. Hoewel het er even op leek dat er een klinker in de kabel kwam.


De snelweg tussen Nuenen en Nederwetten is een van de laatsten met kinderkopjes als wegdek. En met een ouwe rakker als Miles merk je dat vanaf de eerste steen. Het ratelt en rammelt van jewelste in en onder de Jazz. Het tweehonderd-gevoel met 25 op de teller. Harder durf ik niet. Ik wil de onderdeelvastheid van Miles niet op de proef stellen. We redden Nederwetten, nadat we de wetten van de zwaartekracht hebben getrotseerd. Gas erop. 30.Op weg naar Ikea. Elke keer als ik de Jazz tussen andere auto's parkeer valt mij op hoe klein het autooke is. Een dame op leeftijd heeft in de gaten dat Miles bijzonder is. "Da's een leuk oudje, zeg!" Ik glimlach naar haar. "Ja he, hij is ook al helemaal grijs!" Gegrinnik in de kille parkeergarage van het Zweedse meubelbedrijf. De terugweg gaat ook weer via de toeristische route en bij de buurman van Ikea valt mijn oog op een groene BMW E30 Touring. Alter als Der Alte! Snel een kiekje maken. De XV-62-PZ heeft vrijwel dezelfde configuratie als Der Alte: 318i, groen metallic, automaat, schuifdak. Leuk.In Son en Breugel ontwaar ik een nazaat van Miles: een Honda Logo. Is het een logische opvolger van de Jazz? Laat me niet lachen. De Logo ontbeert alles wat de eerste Jazz zo leuk maakte. Een auto dus met een hoog NCRV/V&D gehalte: het is het allemaal net niet. Is natuurlijk ook best lastig na het gapende gat van veertien jaar dat Jazz nummer 1 in het Honda-assortiment achterliet . Ondanks dat er erg weinig muziek in de Logo zit, heeft het beestje een lange adem.


Volgens een Wikipedia pagina over de Logo (serieus: iemand maakt zoiets!) zijn er tussen 1999 en 2001 liefst 1.456 exemplaren in Nederland op kenteken gezet. Als we de RDW moeten geloven zijn er daarvan nog 921 stuks over. Dat zijn er best heul veul. 921 zichtbaar in de statistieken, that is. Want er zullen vast nog een paar van deze muurbloempjes bij een verzamelaar staan. In een vaas met Honda-logo bijvoorbeeld.


50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page