top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Niger

Pardon? Niger? Nee, het heeft niets te maken met een foutief geschreven versie van het woord waarmee Afro-Amerikanen elkaar in ietwat groezelige jaren 70 tv-series aanduidden. Het is mijn inkorting voor 'niet geregistreerd'. Bij het samenstellen van De Lijst vul ik 'niger' in bij de opmerkingen, zodat ik straks de auto's die wel of niet bij RDW bekend zijn gemakkelijk van elkaar kan onderscheiden. Bij de bekende auto's vul ik 'Excel RDW' in.


Inmiddels ben ik bij de controle van Sidecode 1 kentekens bij nummer 2.000 aanbeland: FL-21-35. Afgezien van het feit dat dit de 1.007e auto is waarvan reeds een foto in Het Register staat is het opnieuw een Citroen Ideal 19. Van een soortgelijke auto heb ik bij de vorige post al een foto van geplaatst. Dan kun je zeggen: zand 'r over, maar ik kies nu dus voor een Landrover.


Want?


Welnu, wat opvalt bij het checken van bestaande kentekens is het aantal oude foto's -lees genomen in de jaren 60 of 70, en meestal zwart-wit- dat ik in Het Register aantref. De meesten genomen door de onvolprezen Eduard Hattuma.

De uitdaging is nu tweeledig: foto's vinden van bestaande auto's die nog niet in Het Register staan en recenter foto's van de ONK's in zwart-wit.

FD-14-63

Bestaand

Fotograaf en bron onbekend.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page