top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Onkistieken, 11-2021

Hoe staan wij er voor qua cijfers? Nou, iedere eerste van de maand ga ik je vertellen hoeveel ONK's in Het Register staan. Bovendien licht ik er een bepaald merk of type uit. Verder kun je de voortgang voor wat betreft het labelen volgen.


Op dit moment ligt de prioriteit bij Sidecode 2. Gelijk maar het aantal in Het Register en De Lijst: 45.780 cq 65.514. De snelle rekenaar mag concluderen dat er nog 19.734 ONK's bij RDW bekend zijn, maar waarvan tot dusver geen foto in Het Register is opgenomen.

Regelmatig loop ik langs de Flickr pagina CWODLP voor de nodige aanvulling, maar zelf spot ik af en toe ook een auto die kan worden toegevoegd. En niet te vergeten de uiterst dynamische Facebookpagina ONK, waaruit Remo Varkevisser mij inmiddels 35.000 foto's heeft gestuurd. Deze check ik uiteraard op doublures.


Het Grand Total staat vandaag op een spannende 131.968. Dat betreft dus alle Sidecodes, en personenauto's en bedrijfsauto's.


Kevers zijn populair en dat zie je uiteraard ook terug in Het Register. Tellerstand: 9.612. Ik begrijp dat sommige mensen de Kever liever achter slot en grendel zetten, maar het blijft een leuk auto om te spotten en hij heeft jarenlang het straatbeeld in Nederland bepaald.

51-83-VS, eigen spot

Aangezien de beeldbanken wel zo'n beetje zijn doorgepluisd verwacht ik overigens geen grote sprongen meer. 135.000 stuks wordt een lange weg.

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page