top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Kind of Blue

Een snedige wind en een mager zonnetje. Ideale ingredienten om het innerlijk van Miles eens flink onderhanden te nemen. Maar niet nadat de linkerbuitenspiegel is vervangen door een exemplaar dat ik in Duitsland heb gevonden. De spiegel die tot dusver op Miles gemonteerd zat mag de naam spiegel niet eens dragen. Het glas was vervangen door een stuk metaal dat een uiterste poging deed om een spiegel na te doen. Nu dus weer fatsoenlijk zicht naar achteren. En geloof mij: met een dergelijk kort autootje heb je veel 'achteren'.


Miles heeft een relatief miserabel leven achter de rug en sporen hiervan waren volop terug te vinden in het lichtblauwe interieur. Met relatief goedkoop materieel -schuursponsje, warm water en allesreiniger- wist ik de chemische zooi uit dure spitbussen te omzeilen. Het resultaat was verrassend goed. Meteen maar even de vloerbedekking op zijn plaats terug gefrot.


De ruitensproeier bijvullen bij Miles is een heel bijzondere gebeurtenis. Nadat ik het motorcompartiment had afgespeurd naar een ruitensproeiervloeistofreservoir (176 punten bij Scrabble) vreesde ik in eerste instantie dat het gevaarte was verdwenen. De gebruikershandleiding bood soelaas. Het reservoir zit onder het rechter voorscherm en de vuldop heeft een anonieme plek in de parafane gekregen. Water, afwasmiddel, gieter. Klaar is Kees. Nu alleen de sproeiers nog afstellen. En nee: Miles heeft geen automatische wis/was. Sproeien en wissen. Met de hand. Zoals het hoorde in de Middeleeuwen.


Het kofferruim, of eigenlijk 'koffergebrekaanruim' was ronduit smerig. Een grondige schrob- en wasbeurt leverde een redelijk frisse achterbak op. Meteen maar het rechterlampje in de bumper vastgezet met Duct tape. Het frame waarop het was gemonteerd is inmiddels in verregaande staat van ontbinding. Zoeken naar een beter exemplaar.


Cijfers.


Miles verbruikt slechts een liter op 16,5 kilometer. Enige nadeel: er moet 98 octaan in. De prijs alleen al is reden genoeg om een declaratie naar Poetin te sturen. Let wel: Miles heeft de eerste rit naar Amsterdam vv achter de kleine rug. Onderweg bespeurde ik een toenemende verticale rilling in de achterwielen. Dat wordt wiellagers laten vervangen.


Anders nog iets? Nee, behalve dan dat Miles komende maandag 11 april voor een grondige check up naar de garage gaat. Hopelijk is ie daarna in de juiste conditie om 7 mei aanstaande naar EMWalhalla in Raamsdonksveer af te reizen.
10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Post: Blog2_Post
bottom of page