top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverhjmvandeneijnden

Minissimalisme

Toeval bestaat niet. Ja, het is een open deur. Ja, het is een cliché waar zo’n dikke laag stof op ligt dat je er van moet niezen. En toch….


Ik werk in kringloopwarenhuis Het Goed, waar dagelijks de meest uiteenlopende voorwerpen worden binnengebracht. Meubels, kleding, huishoudelijke artikelen en vooral speelgoed. Nu ben ik niet alleen verzamelaar van foto's van auto's met oude kentekens, autoboeken en vintage design, maar ook van autominiaturen. En hoe toevallig is het dan dat uitgerekend een week nadat ik Miles heb aangeschaft er een bijzonder modelletje binnenkomt bij Het Goed: de Minissima.


Nooit van gehoord? Kan kloppen. Het apparaat vloeide uit de pen van een Engelse ontwerper, die je dus gewoon designer mag noemen zonder indruk te willen maken. British Leyland kaapte het concept en plaatste een prototype op hun stand tijdens de London Motor Show van 1973.


Wanneer je het ontwerp van de Minissima goed bekijkt zie je daar al een beetje de lijnen van Miles in terug. De Honda Jazz heette

in Japan City. De Minissima was bedoeld als de ultieme stadsauto, maar heeft het productiestadium nooit gehaald.

Een car for the city, dus. Ontworpen door William Towns en dat kan geen toeval zijn.18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

1977

Waaronk?

...KNAL?

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page